ua en ru

Новини України за 29 квітня - 3 травня: річниця одеської трагедії і нова посада Туки

Новини України за 29 квітня - 3 травня: річниця одеської трагедії і нова посада Туки Фото: Георгій Тука призначений заступник голови Мінато

Найголовніше за п'ятницю і вихідні

Новини України та світу за 29 квітня - 3 травня: в Одесі вшанували пам'ять загиблих в ході кровопролитних подій 2 травня 2014 року, Георгій Тука звільнений з посади голови Луганської ОДА і призначений заступник голови Мінато, Віктор Гвоздь звільнений з посади голови Служби зовнішньої розвідки, Бірюков і Онищенко залишилися радниками президента, тільки поза штатом, з полону ИГИЛ у Лівії звільнили 13 українських медиків

Річниця одеської трагедії

У понеділок в Одесі вшанували пам'ять загиблих в ході кровопролитних подій 2 травня 2014 року. Як і в минулому році, багато громадян хотіли покласти квіти біля Будинку профспілок. Проте з самого ранку Куликове поле було оточене поліцією і Нацгвардією через повідомлення про мінування. Вже після обіду повідомлялося про те, що інформація не підтвердилася, проте оточення не було знято, і люди так і не змогли потрапити на територію Куликова поля.

Новини України за 29 квітня - 3 травня: річниця одеської трагедії і нова посада Туки

Фото: в Одесі вшанували пам'ять загиблих 2 травня 2014 року

Звільнення і призначення Туки

Голова Луганської ОДА Георгій Тука був звільнений із займаної посади, його приймачем призначений нардеп від БПП Юрій Гарбуз. Пізніше стало відомо, що Тука отримав нову посаду - заступником глави Міністерства з питань окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб. Варто відзначити, що будучи головою ОДА, Тука займався створенням мобільних груп для боротьби з контрабандою у прифронтовій зоні. За словами новопризначеного заступника міністра, тепер він буде займатися вирішенням стратегичских питань.

Новини України за 29 квітня - 3 травня: річниця одеської трагедії і нова посада Туки

Фото: Тука призначений заступник голови Мінато

Порошенко звільнив главу Служби зовнішньої розвідки Цвяха

Указом президента України з посади звільнений глава Служби зовнішньої розвідки Віктор Гвоздь. Зазначимо, що він займав цей пост з 27 лютого 2015 року, а до цього, з 2008 по 2010 рік керував Головним управлінням розвідки Міністерства оборони України. У той же час, хто тепер змінить Цвяха і займе його посаду, поки не повідомляється.

Новини України за 29 квітня - 3 травня: річниця одеської трагедії і нова посада Туки

Фото: Порошенко звільнив главу Служби зовнішньої розвідки Цвяха

Кадрові перестановки в АП

У п'ятницю відбулося ще кілька кадрових перестановок, зокрема в Адміністрації президента. Так, Порошенко звільнив своїх радників Юрія Бірюкова та Юрія Онищенка, проте поновил їх у відповідних посадах поза штатом. Крім того, президент призначив своїм помічником Олексія Горащенкова, а керівником апарату АП призначив Олексія Дніпрова. Зазначимо також, що Порошенко вніс деякі зміни в структуру АПУ.

Новини України за 29 квітня - 3 травня: річниця одеської трагедії і нова посада Туки

Фото: Бірюков і Онищенко залишилися радниками президента, тільки поза штатом

З полону ИГИЛ у Лівії звільнили 13 українських медиків

Глава МЗС Павло Клімкін повідомив про те, що з полону ИГИЛ у Лівії звільнили 13 українських медиків. За його словами міністра, їх перевезли в місто Бін Джавад, і з ними підтримується постійний зв'язок. Відзначимо, що в полоні вони перебували з березня 2015 року.

Новини України за 29 квітня - 3 травня: річниця одеської трагедії і нова посада Туки Фото: полону ИГИЛ у Лівії звільнили 13 українських медиків

Читайте також: репортаж про те, як Одеса відзначала другу річницю трагедії 2 травня, а також авторський матеріал про те, на що Кабмін готовий заради підвищення тарифів.