ua en ru

Новини за 17 жовтня: подробиці вбивства Мотороли і новий заступник генсека НАТО

Новини за 17 жовтня: подробиці вбивства Мотороли і новий заступник генсека НАТО Фото: Роуз Геттемюллер

Найголовніше за понеділок

Новини України та світу за 17 жовтня: стали відомі подробиці і версії вбивства Мотороли, Роуз Геттемюллер стала новим заступником генсека НАТО, Кабмін відзвітує про свою роботу за півроку в середу в Стокгольмі завершилися усні слухання у справі "Нафтогазу" і "Газпрому", а НБУ затвердив стратегію валютних інтервенцій на 2016-2020 роки.

Подробиці вбивства Мотороли

Вчора інформаційний простір в основному було заповнено новинами, що стосуються вбивства бойовика Мотороли. Стало відомо про те, що його підірвали разом з особистим охоронцем. Влади терористичної ДНР звичайно ж вважають, що це справа рук української ДРГ. В Україні думки розділилися. Так, у МВС вважають, що Моторола був убитий в результаті зачистки ФСБ. А експерти ж вважають, що це внутрішні розборки між проросійськими бойовиками. У той же час, в ОБСЄ звявили, що не можуть підтвердити факт загибелі Мотороли.

Новий заступник генсека НАТО

Роуз Геттемюллер вчора офіційно приступила до виконання обов'язків заступника генерального секретаря НАТО. На цій посаді вона змінила Олександра Вершбоу. До цього Геттемюллер займала пост заступника держсекретаря з контролю над озброєннями і міжнародної безпеки в Держдепі США, консультувала держсекретаря з контролю над озброєнням, нерозповсюдженням і військово-політичних питань. Також вона працювала в якості помічника держсекретаря в Бюро по контролю над озброєннями, і була головним представником нового договору про скорочення стратегічних наступальних озброєнь з РФ.

Звіт Кабміну в середу

Володимир Гройсман заявив про те, що у середу Кабмін надасть звіт про виконану за півроку роботи. "Саме в середу уряд відзвітує за 6 місяців своєї роботи", - сказав він. Ще прем'єр додав, що в середу також буде призначений керівник Офісу супроводу інвестицій.

У Стокгольмі завершилися усні слухання у справі "Нафтогазу" і "Газпрому"

У Стокгольмі завершилися усні слухання у справі за взаємними позовами "Нафтогазу" і "Газпрому" за контрактом на постачання газу в Україну. Так, сторони донесли свої правові позиції, а також відбувся перехресний допит свідків та експертів обох сторін. Очікується, що в листопаді сторони надішлють резюме за підсумками усних слухань. Остаточне рішення по цій справі очікується до 31 березня 2017 року.

НБУ затвердив стратегію валютних інтервенцій на 2016-2020 роки

Нацбанк затвердив "Стратегію валютних інтервенцій НБУ на 2016-2020 роки". "Правління НБУ затвердило документ, який формалізує підходи і напрямки до здійснення валютних інтервенцій для досягнення кращого розуміння ринком того, що ми робимо, для формалізації тих речей, що ми робимо, для зі свого боку досягнення більшої прозорості та прозорості наших операцій і відповідно, для більшої ефективності", - заявив директор департаменту відкритих ринків НБУ Сергій Пономаренко

Читайте також: авторські матеріали про те, як експерти пояснюють небажання Путіна зустрічатися в нормандському форматі, а також про те, чому українці не хочуть платити за телебачення.