ua en ru

Новий уряд Німеччини може переглянути операцію по Opel таким чином, що той залишиться у складі GM.

Новий уряд Німеччини може переглянути операцію по Opel, і не виключено, що німецький автовиробник у результаті залишиться у складі General Motors. З такою заявою виступив в інтерв'ю німецькій пресі Дірк Пфаль - один з членів трасту, в управління якого був переданий Opel на час перехідного періоду, передає Reuters.

За словами Д.Пфайля, німецький уряд має намір розглянути всі рішення, прийняті з продажу Opel консорціуму з канадської Magna International і російського Ощадбанку, в світлі вимог, які висуне Єврокомісія до цієї операції. При цьому, додав він, цілком можливий варіант, коли збитковий німецький автовиробник залишиться у складі GM.

ЄК повинна розглянути заявку Magna-Ощадбанк на придбання Opel до 27 листопада 2009 р.

Нагадаємо, 10 вересня 2009 р. рада директорів General Motors схвалила продаж 55% акцій Opel консорціуму, куди входять канадські Magna і російський Ощадбанк. При цьому GM належатимуть 35% німецької компанії, а ще 10% акцій відійдуть співробітникам Opel. В рамках реорганізації автоконцерну Magna спочатку планувала скоротити більше 11 тис. робочих місць в країнах Європи, де у Opel є виробництво, проте згодом, після переговорів з профспілками, дану цифру вдалося дещо зменшити.