ua en ru

Nokia прогнозує зростання світового ринку мобільних телефонів в 2010 р. на 10%.

Фінський виробник мобільних телефонів Nokia прогнозує зростання світового ринку мобільних телефонів на 10% в 2010 р. в порівнянні з поточним роком. "Ринок стільникових телефонів стабілізується, спостерігається зростання в тих галузях, де у Nokia є конкурентні переваги", - йдеться в поширеному сьогодні прес-релізі компанії. Компанія також планує продовжити розвивати виробництво як мобільних телефонів, так і смартфонів, а також удосконалювати операційну систему для смартфонів Symbian.

При цьому компанія прогнозує, що частка Nokia на світовому ринку мобільних телефонів в 2010 р. залишиться на рівні 2009 р. В даний час частка Nokia на світовому ринку мобільних комунікаційних технологій складає близько 37%.

Nokia є одним зі світових лідерів в галузі мобільних комунікаційних технологій. Компанія займається виробництвом мобільної апаратури і розробкою програмного забезпечення для мобільних телефонів і КПК. Чисті збитки компанії за 9 місяців 2009 р. склали 622 млн євро, тоді як за аналогічний період роком раніше компанія отримала чистий прибуток у розмірі 3,34 млрд євро. Об'єм продажів за 9 місяців 2009 р. знизився на 23,8%, склавши 29 млрд євро проти 38,05 млрд євро роком раніше.