ua en ru

Nokia і Yahoo! оголосили про альянс в області мобільного Інтернету.

Фінський виробник стільникових телефонів Nokia і американська Yahoo! Inc., що володіє популярним пошукачем, оголосили про альянс в області мобільного Інтернету. Відтепер фінська Nokia стане ексклюзивним постачальником картографічного і навігаційного сервісу Yahoo! Maps, при цьому американська Yahoo! отримає ексклюзивні права на мобільний поштовий додаток Nokia Ovi Mail. Відповідна інформація міститься в опублікованому сьогодні спільному прес-релізі компаній, повідомляє РБК.
Даний альянс розширить можливості користувачів, повідомляється в прес-релізі компаній. Зокрема, мільйонам користувачів Yahoo!, зокрема мешканцям Північної Америки, стануть доступні нові можливості, які відкриває сервіс Ovi Maps. В той же час Yahoo! розширить можливості користувачів поштового додатку Ovi Mail. Нові сервіси, Nokia, що надаються, спільно з Yahoo!, будуть доступні з другої половини 2010 р. (очікується, що у світовому масштабі ці сервіси стануть доступні в 2011 р.).
Американська компанія Yahoo! Inc. заснована в 1994 р., володіє популярним пошукачем і надає широкий спектр інтернет-сервісів, послугами яких користуються в цілому більше 0,5 млрд користувачів. Штаб-квартира компанії знаходиться в м. Саннівейл (Каліфорнія, США).
Nokia є одним зі світових лідерів в області мобільних комунікаційних технологій. Компанія займається виробництвом мобільної апаратури і розробкою програмного забезпечення для мобільних телефонів і КПК.