ua en ru

НОК підтримує законопроект, за яким 25% доходів, які залишаються після формування призового фонду лотерей, спрямовуватимуться на спорт.

Грошові надходження для розвитку українського спорту та олімпійський рух можуть бути отримані від лотерейного ринку України в разі його соціальної переорієнтації. Це передбачають норми законопроекту "Про державне регулювання діяльності з проведення лотерей в Україні", повідомляє прес-служба Національного олімпійського комітету (НОК). "Суттєві грошові надходження на їхній розвиток можуть бути отримані від лотерейного ринку України в разі його соціальної переорієнтації та спрямування частини доходів на задоволення потреб суспільства", - зазначив автор законопроекту віце-президент НОК, нардеп від Партії регіонів Віктор Корж.
Цільове спрямування коштів, отриманих від лотерейного бізнесу, є поширеною світовою практикою. За рахунок лотерей спорт фінансується в Іспанії, Греції, Франції, Скандинавських країнах тощо. А на теренах колишнього СРСР надходження від "Спортлото" дорівнювали обсягу державного фінансування галузі, сказано в повідомленні прес-служби НОК.
Вищезазначеним законопроектом передбачається щорічне відрахування для фінансування соціальної сфери держави - і, конкретніше, спортивної галузі - в обсязі 25% від частини тих доходів, які залишаються після формування призового фонду лотерейного бізнесу.
НОК підтримує ідею законопроекту.