ua en ru

НКЦПФР затвердила правила розгляду справ про порушення вимог законодавства на ринку ЦП

Національна комісія з цінних паперів і фондового ринку (НКЦПФР) затвердила нову редакцію правил розгляду справ про порушення вимог законодавства на ринку цінних паперів та застосування санкцій. Відповідне рішення було прийнято на засіданні регулятора 16 жовтня 2012 р., повідомляє прес-служба НКЦПФР.

"Ключовим завданням нормативного акта є приведення процедури розгляду справ про правопорушення у відповідність до вимог законодавства України. До того ж, нова редакція правил удосконалить захист прав інвесторів, а також забезпечить всебічний, повний і об'єктивний розгляд справ про порушення і прийняття законного рішення. Відтепер механізм регулювання правопорушень має чітку стратегію і буде відповідати нинішнім потребам, які існують на ринку цінних паперів", - підкреслила начальник управління правозастосування НКЦПФР Наталія Герасименко.

Вона зазначила, що документ безпосередньо визначає порядок і строки розгляду регулятором справ про правопорушення. Актуалізовані правила розгляду справ розроблені в рамках загального вдосконалення системи правозастосування в комісії і спрямовані на підвищення прозорості цього процесу і підвищення його ефективності в цілому.

Рішення НКЦПФР набирає чинності з 1 січня 2013 р., але не раніше дня офіційного опублікування.