ua en ru

НКРЕКП затверджує тарифи навмання, без необхідного обґрунтування, – "Наш край"

НКРЕКП затверджує тарифи навмання, без необхідного обґрунтування, – "Наш край"

"Наш край" вимагає прозоро і публічно переглянути тарифи всіх без винятку теплопостачальників. Про це заявив сьогодні журналістам співголова партії Олександр Мазурчак.

Відповідне звернення з вимогою надати пояснення щодо формування тарифів на тепло і їх "вибіркове зменшення" для окремих компаній – постачальників послуг було спрямовано НКРЕКП.


За його словами, перегляд тарифів НКРЕКП буквально через два місяці після підвищення є свідченням їх непрозорості та необґрунтованості.

"Схоже на те, що НКРЕКП затверджує тарифи навмання – без необхідного обґрунтування. Тому ми вимагаємо прозоро і публічно переглянути тарифи всіх без винятку постачальників тепла і гарячої води", – зауважив Олександр Мазурчак.

Співголова "Нашого краю" вважає, що протягом двох останніх місяців на ринку енергоносіїв не відбулося ніяких відчутних змін, які могли б вплинути на вартість тепла та гарячої води. "Серед причин перегляду тарифів окремим постачальникам НКРЕКП назвала проведену на цих підприємствах реконструкцію. Однак – це плановий процес і про нього повинно було бути відомо на момент затвердження тарифів", – повідомив він.

У партії "Наш край" наполягають на тому, щоб Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, надала українцям вичерпну інформацію про формування тарифів.

Минулого тижня НКРЕКП прийняла рішення про зменшення з 1 вересня тарифів на опалення і гаряче водопостачання для споживачів у Києві (Дарницький район), Чернігові, Черкасах та Сумах.

Так, знижки будуть діяти для споживачів ВАТ "Черкаське хімволокно", КПТМ "Черкаситеплокомуненерго" ЧМР, ТОВ "ЄВРО-РЕКОНСТРУКЦІЯ", ТОВ "Сумитеплоенерго", ВАТ "Сумське машинобудівне науково-виробниче об'єднання" та ТОВ фірма "ТехНова".