ua en ru

НКРЕКП приймає антинародні рішення, - Медведчук

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) приймає відверто протиправні антинародні рішення, які ставлять мільйони сімей на межу виживання. Про це у своєму блозі на сайті громадського руху "Український вибір" пише лідер руху Віктор Медведчук.

Він нагадав, що 19 березня НКРЕКП заявила про нанамерении повымить тарифи на воду для населення, однак 19 березня НКРЕКП питання про підвищення тарифів на воду розглядати не стала. "Мабуть, у НКРЕКП (після провального голосування за даний законопроект у ВР) не захотіли брати на себе відповідальність за ще одне непопулярне рішення",- зазначив політик.

Як відомо, 18 березня народні обранці відмовилися підтримувати внесений за ініціативою Кабінету Міністрів Арсенія Яценюка законопроект про встановлення так званих економічно обґрунтованих тарифів на житлово-комунальні послуги. Зокрема, пропонувалося заборонити встановлювати тарифи на ЖКП "нижче економічно обґрунтованого рівня" і скасувати норму про відшкодування різниці в тарифах на опалення, централізоване водопостачання та стоки за рахунок місцевих бюджетів.

"Безлад у НКРЕКП в частині експериментів з тарифами викликав жорстку критику. Нардеп Олександра Кужель вже заявила про плани в судовому порядку оскаржити не тільки право НКРЕКП встановлювати тарифи, але і довести сам факт незаконності створення цього органу", - зазначив він.

За її словами, НКРЕКП була створена Президентом України в порушення статті 6 Конституції України шляхом ліквідації законно діючих НКРЕ та Нацкомпослуг. "Більше того, виявляється 24-річний Дмитро Вовк, який очолює НКРЕКП, перебуває у статусі в. о. А тому виникає закономірне питання про правомочність затвердження найважливіших документів у сфері енергетичної безпеки України особою, яка тимчасово виконує обов'язки керівника", - резюмував Медведчук.