ua en ru

Ніцца: фото страшного теракту

Ніцца: фото страшного теракту Фото: жертвами теракту стали також і діти

В результаті теракту в Ніцці загинув один українець і один постраждав.

Теракт в Ніцці (Франція) відбувся ввечері 14 липня 2016 року. Як відомо, в цей день у Франції щорічно відзначають національне свято-День взяття Бастилії. Ввечері на Англійській набережній в Ніцці зібралося багато людей, вони дивилися святковий салют. Після його закінчення люди почали розходиться, і в цей час вантажівка в'їхала у натовп людей. Як повідомляють очевидці, вантажівка рухався зигзагами. Це було зроблено для того, щоб зачепити якомога більше людей. Також наголошується, що всього він проїхав близько двох кілометрів.

Згідно з інформацією, водія вантажівки, який влаштував теракт в Ніцці, застрелелила поліція. Крім того, в його автомобілі було виявлено зброю і гранати, а також посвідчення особи, яке належить 31-річному чоловіку. Пізніше особу водія була встановлена, ним виявився житель міста Ніцца туніського походження. Відзначається також, що перед смертю терорист встиг вистрілити в натовп людей.

В результаті теракту в Ніцці загинули 84 людини, ще 100 постраждали, з яких 18 перебувають у важкому стані. Зазначимо, що кількість загиблих постійно збільшується. Після того, як стало відомо про подію, повідомлялося про 30 загиблих, але незабаром ця цифра збільшилася до 60, а потім до 77. Крім того, серед загиблих є багато дітей.

Як повідомив глава МЗС Павло Клімкін, в Ніцці загинув один українець, ще один постраждав.

Президент Франції Франсуа Олланд дав прес-конференцію, в ході якої він заявив про те, що "терористична сутність атаки на Ніццу не може бути спростована". Крім того, за його словами, країна посилить свої дії в Іраку і Сирії.

Свої співчуття з приводу теракту у Франції висловили глави багатьох країн, у тому числі лідери Євросоюзу.

"Європейські і азіатські лідери віддають шану жертвам теракту в Ніцці. Ми виступаємо єдиним фронтом проти насильства і ненависті", - написав глава Євроради Дональд Туск.

"Я хотів би висловити велику солідарність з жертвами, їх сім'ями і всіма французькими чоловіками і жінками в результаті боягузливого терористичного акту", - заявив глава Єврокомісії Жан-Клод Юнкер.

Зазначимо, що через деякий час після теракту в мережі почали з'являтися відео цієї пригоди - відео з камер спостереження, а також відео, зняті очевидцями.

Фото: Reuters, Twitter.