Nissan відкликає майже 1 млн автомобілів по всьому світу через проблеми з електронними педалями газу

Компанія Nissan Motor Co. оголосила про відкликання 909 тис. автомобілів через несправності в датчику положення педалі акселератора. Дефект може призвести до того, що двигун автомобіля буде отримувати недостатньо насичену паливну суміш, через що почне періодично глухнути.

Компанія Nissan Motor Co. оголосила про відкликання 909 тис. автомобілів через несправності в датчику положення педалі акселератора, передає Reuters.

За інформацією виробника, дефект може призвести до того, що двигун автомобіля буде отримувати недостатньо насичену паливну суміш, через що почне періодично глухнути. Але поки жодних пригод із цієї причини не зареєстровано.

З 909 тис. автомобілів по всьому світу більшість - 765 тис. - буде відкликано з доріг Японії, а також 98 тис. - зі США. Відкликанню підлягають моделі Serena, X-Trail, Lafesta і Fuga випуску 2004-2013 рр.

Востаннє Nissan відкликав 841 тис. автомобілів через несправність керма у травні 2013 г. Повідомлялося, що дефект був виявлений на певних моделях Micra, вироблених у 2002-2006 рр. у Японії і Великій Британії, а також на моделі Cube, виробленій у Японії в цей же період.

До цього Nissan відкликав 500 тис. машин у зв'язку з дефектами подушок безпеки пасажирських сидінь. Крім того, з північноамериканського ринку було відкликано 123,3 тис. автомобілів марки Altima через проблеми, які можуть виникнути з датчиками тиску в шинах при установці запасного колеса.

Nissan Motor Co. Ltd. - третій за величиною автовиробник у Японії (після Toyota і Honda). Входить до альянсу Renault-Nissan. Штат підприємства налічує 155 тис. співробітників. Чистий прибуток Nissan за I квартал 2013-2014 ФР виріс на 13,5% - до 830 млн дол.