ua en ru

Німеччина готова запропонувати Україні понад 2 млн доз вакцини від "свинячого грипу".

Німеччина готова запропонувати Україні понад 2 млн доз вакцини від "свинячого грипу". Не виключено, що її нададуть безкоштовно як гуманітарну допомогу, передає «Німецька хвиля».

Німеччина замовила, як виявилося, надмірну кількість вакцини від нового грипу А (H1N1). Зважаючи на те, що нині німецьке населення йде прищеплюватися пасивніше, ніж очікувалося, федеральні землі вже намагаються продати непотрібні протигрипозні медикаменти за кордон та шукають зацікавлених.

Як повідомив держсекретар міністерства охорони здоров'я Німеччини, існують міркування уступити 2 млн доз вакцини Україні, яка "засвідчувала свій інтерес до її купівлі". Вакцина може бути надана українцям і безкоштовно, у межах гуманітарної допомоги. Однак, підкреслив держсекретар, витрати за невикористаний обсяг профілактичних засобів повинні понести не німецькі землі, а центральний бюджет.

Тим часом, в Україні організованого щеплення проти «свинячого грипу» ще взагалі не проводилося. Жодна вакцина досі не пройшла реєстрації у відповідному відомстві.

Кількість громадян у Німеччині, що вже прищепилися від пандемічного грипу А (H1N1), становить 5%. Навіть серед медиків таких лише 15%.