ua en ru

У Миколаєві підсудні у справі про побиття поліцейських напали на журналістів

У Миколаєві підсудні у справі про побиття поліцейських напали на журналістів Фото: на місці інциденту

Зловмисників також викрито у систематичному порушенні правил дорожнього руху

У Миколаєві біля будівлі Центрального районного суду двоє жителів Херсона - брати Дмитро і Сергій Кальченко, яких судять за напад на патрульних поліцейських, перешкоджаючи законній журналістській діяльності, із застосуванням фізичної сили відібрали у кореспондентів "Преступности.НЕТ" фотоапарат. Нападники також завдали одному з журналістів кілька ударів в голову, повідомляє вказаний сайт.

Зазначено, що в той момент, коли кореспонденти перебували біля будівлі суду, обвинувачені напали на одного з них і відібрали фотоапарат, завдавши тілесних ушкоджень, після чого сіли в припаркований поруч автомобіль. Із ними також були їхні адвокати.

У Миколаєві підсудні у справі про побиття поліцейських напали на журналістів

Фото: автомобіль братів Кальченків

"Кореспонденти вирішили викликати поліцію, при цьому вони відійшли на квартал від суду. Через деякий час нападники спробували наздогнати журналістів і повернути фотоапарат, але до того моменту вже під'їхали поліцейські. З фотоапарата були видалені знімки", - йдеться в повідомленні.


Наразі на місці працює слідчо-оперативна група, кореспонденти написали заяву про скоєння стосовно них кримінальної злочину, передбаченого ст. 171 КК (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів), а також про застосування до них насильства.

У Миколаєві підсудні у справі про побиття поліцейських напали на журналістів

Фото: Дмитро Кальченко

Крім того, згодом виявилося, що ввтомобіль Volkswagen із номерами держреєстрації АЕ3826НН, на якому в Миколаїв приїхали Сергій і Дмитро Кальченко, виявився частим порушником правил дорожнього руху.

У Миколаєві підсудні у справі про побиття поліцейських напали на журналістів

Фото: Сергій Кальченко

Відповідний відеоролик, в який увійшли моменти порушення ПДР, зафіксовані на відеореєстратори інших учасників дорожнього руху, опубліковано на відеохостингу YouTube.

Так, згідно з відео, автомобіль Volkswagen щонайменше кілька разів проїжджав перехрестя на заборонний знак світлофора, ледь не збив пішоходів на переході, створив аварійну ситуацію.

Також на двох відео зафіксовані ймовірно сам Дмитро Кальченко, який вилаяв одного з водіїв, а також співробітників патрульної поліції в Херсоні.

Нагадаємо, на початку квітня у Миколаївській області п'яний водій автомобіля ВАЗ-21115, якого зупинили за порушення правил, і його пасажир побили поліцейських.