ua en ru

У Нігерії озброєні пастухи вбили 20 фермерів під час молитви в мечеті

У Нігерії озброєні пастухи вбили 20 фермерів під час молитви в мечеті Фото: фермери в Нігерії

Між пастухами і фермерами виник конфлікт за право володіння землею

В суботу нігерійські пастухи вбили 20 фермерів і поранили вісім інших людей з вогнепальної зброї в мечеті штату Нігер, який знаходиться в центрі країни. Про це повідомляє Reuters з посиланням на поліцію Нігерії.

Повідомляється, що в центрі і на півночі країни в результаті боротьби за землекористування між напівкочовими скотарями і більш сталими спільнотами фермерів гинуть сотні людей на рік. У минулому році уряд заявив, що запобігання насильству є для нього пріоритетом в регіоні.

Прес-секретар поліції штату Нігер Бала Елкана сказав, що напад стався близько 05:00 за місцевим часом в суботу в громаді Епогі, в районі Моква.

"Це був конфлікт між фермерами і скотарями, який спочатку був залагоджений, але деякі пастухи відчували себе незадоволеними і ... вони напали на деяких сільських жителів, що молилися в мечеті", - сказав Елкана.

Він додав, що троє нападників заарештовані.

Також повідомляється, що погана інфраструктура транспорту і зв'язку в Нігерії може уповільнити швидкість передачі повідомлень про події в деяких сільських громадах.

Нагадаємо, Нігерія потроїла бюджет програми амністії бойовиків в нафтовидобувному регіоні.