ua en ru

У Нігерії стався теракт, вісім людей загинули

У Нігерії стався теракт, вісім людей загинули Фото: вибух (U. S. Department of Defense)

15 людей отримали поранення

На північному сході Нігерії в місті Майдугурі в неділю ввечері, 23 липня, в результаті вибуху терористок-смертниць у таборі біженців загинуло вісім осіб та 15 отримали поранення. Про це сообщает Вloomberg.

"Одна терористка пробралася в табір Даларі і вибухнула там, а дві інші нападниці вибухнули на огорожі периметра табору або близько нього. Ще одна смертниця вибухнула рано вранці в понеділок", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що Майдугурі є місцем зародження екстремістського угрупування "Боко-Харам". Нігерійська екстремістська група почала все частіше використовувати жінок-смертниць.

Так, в результаті восьмирічного заколоту екстремістської групи загинули понад 20 тис. осіб, викрадені тисячі інших мирних жителів. Багато потрапили в сусідні країни і створили один з найбільших гуманітарних криз у світі.

"Нігерія наближається до голоду, і до кінця серпня очікується, що понад 5 млн осіб зіткнуться з кризовими, надзвичайними ситуаціями та голодом", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Нігерії в результаті вибуху 4 терористів-смертників загинули 17 людей, ще 21 людина отримала поранення.