ua en ru

Нідерландська Van den Akker Holding B.V. виграла конкурс на реконструкцію аеропорту "Сімферополь" вартістю 500 млн грн

Проект нідерландської компанії Van den Akker Holding B.V. виграв конкурс з реконструкції аеропорту "Сімферополь" - другого по пасажиропотоку аеропорту в країні. Проект вартістю в 500 млн грн отримала фірма, статутний капітал якої складає всього 18 тис. євро, пише видання "Дзеркало тижня. Україна".

Єдиним її конкурентом була неназвана компанія з Литви, що втратила інтерес ще до завершення конкурсу. "Представники цієї компанії у результаті не з'явилися на конкурс. Їм дзвонили, але не змогли додзвонитися", - пояснили відсутність конкуренції в Республіканському комітеті Криму по транспорту і зв'язку.

Проект Van den Akker Holding містить класичний набір пропозицій: будівництво термінального комплексу в безпосередній близькості від злітно-посадочної смуги, що дозволить скоротити час руління (зараз пасажири, прилетівши, ще два кілометри їдуть до аеровокзалу); збільшення пасажиропотоку до чотирьох мільйонів осіб в рік (тобто більш ніж в чотири рази порівняно з нинішніми 965 тисячами), а вантажообігу - до 10 млн тонн в рік; розвиток інфраструктури - будівництво багаторівневого паркінгу, готелів, офісних споруд.

Передбачається, що інвестор створить з аеропортом СП, куди перший увійде грошима - 45-50 млн євро, а другий майном - аеровокзальним комплексом і інфраструктурою.

Читайте також: В аеропорті "Бориспіль" відновлена робота більшості магазинів Duty Free