ua en ru

Нічиї політичні амбіції не варті жахіття війни, - Арбузов

Колишній перший віце-прем'єр-міністр України, екс в.о. прем'єр-міністра Сергій Арбузов привітав українців з Днем Перемоги. Про це йдеться в його зверненні до українського народу.

"69-ту річницю Великої Перемоги наша країна зустрічає в дуже непростий для себе період, - йдеться у привітанні. - Знову обговорюються, здавалося б, давно вирішені питання суспільного життя, на догоду політичній кон'юнктурі переписуються підручники історії. Але скільки б разів не перейменовували "Велику Вітчизняну" в "Другу Світову", як би наполегливо не переходили з георгіївської стрічки на червоні маки, це не змінить головного. А головне полягає в тому, що пам'ять народу про Великий подвиг цілого покоління українців жива".

За словами Арбузова, "це подвиг тих, хто воював на фронті за рідну землю, не замислюючись про власне життя".

"Це подвиг тих, хто трудився в тилу, не шкодуючи власного здоров'я, - зазначив він. - Це подвиг тих, хто відновлював українські міста і піднімав економіку після руйнівної війни. Це подвиг тих, хто в ранньому дитинстві ховався від бомбардувань, голодував, втрачав близьких. Подвиг людей, розділених нині кордонами і політиками, що говорять на різних мовах, але об'єднаних багато років тому однією великою метою - відстояти свободу і незалежність своєї батьківщини, звільнити світ від фашизму".

"Ми пам'ятаємо про них, - зазначив він. - І ми не маємо права забувати про те, якою страшною ціною сім десятиліть тому Україні обійшлося мирне небо над головою. Ми зобов'язані зберегти світ, тому що ми всі в неоплатному боргу перед нашими дідами і прадідами".

Арбузов вважає, що немає нічого страшнішого, ніж війна. "І нічиї політичні амбіції не варті того, щоб наші діти побачили цей жах, - йдеться у привітанні. - Низький уклін і вічна слава героям Великої Вітчизняної! І миру нашій рідній Україні!"