ua en ru

Newcrest Mining підвищила пропозицію з покупки Lihir Gold до 8,7 млрд дол.

Австралійська золотовидобувна компанія Newcrest Mining Ltd. підвищила пропозицію з покупки свого конкурента Lihir Gold Ltd. до 9,5 млрд австралійських дол. (8,7 млрд дол. США), повідомляє РБК. Відповідна інформація міститься в представленому сьогодні прес-релізі Newcrest Mining. Згідно умовам операції, акціонери Lihir Gold обміняють свої папери в співвідношенні 1 акція Newcrest Minig на 8,43 акцій Lihir Gold і отримають при цьому по 0,225 австралійського дол. (0,208 дол. США) за кожну акцію компанії грошовими коштами.

Зважаючи на ціну акцій Newcrest на закритті торгової сесії 3 травня ц.р., яка складала 32,06 австралійських дол. (29,67 дол. США), і статутний капітал компанії, сума операції оцінюється приблизно в 9,5 млрд австралійських дол. (8,7 млрд дол. США). Нова пропозиція Newcrest з покупки Lihir Mining перевищує попередню пропозицію від 1 квітня 2010 р. на 6,4%.

У прес-релізі Newcrest наголошується, що злиття компаній дозволить створити одну з найбільших золотовидобувних компаній в світі, четверту за величиною по запасах золота, срібла і міді. Золотовидобувні резерви нової компанії налічуватимуть близько 73,4 млн унцій.

Newcrest Mining - найбільша в Австралії золотовидобувна компанія, входить в десятку найбільших золотовидобувних компаній світу. Штаб-квартира компанії знаходиться в австралійському Мельбурні, штат співробітників налічує 5,1 тис. осіб.

Lihir Gold - золотовидобувна компанія, що здійснює свою діяльність в Папуа - Новій Гвінеї, Австралії і західній частині Африки. У 2009 р. компанія виготовила 1,12 млн унцій золота. Статутний капітал компанії налічує 2,4 млрд акцій, ринкова капіталізація перевищує 8 млрд австралійських дол. (7,4 млрд дол. США).