ua en ru

Незадовільна робота Азовського управління регулювання рибальства призвела до трагедії в Азовському морі, - голова Донецької ОДА

Незадовільна робота Азовського басейнового управління охорони, використання і відтворення водних ресурсів та регулювання рибальства призвела до трагедії в Азовському морі, де у зіткненні з російськими прикордонниками загинули рибалки з Новоазовського району. Про це заявив голова Донецької обласної державної адміністрації Андрій Шишацький під час засідання з кадрових питань в області, передає прес-служба Донецької ОДА.

"Президент України поставив завдання посилити контроль за територіальними підрозділами органів влади. Я - представник Президента в регіоні та відповідаю за те, що тут відбувається. Від того, як працюватимуть державні службовці, залежить те, як житимуть люди", - сказав Шишацький.

Крім того, за підсумками зустрічі губернатор клопотатиме перед Держказначейством про звільнення очільника обласного управління Віталія Ключки. Глава регіону також вимагатиме звільнення директора інституту "Донецькпроект" Матфея Кізіменка.

Нагадаємо, 17 липня 2013 р. в Азовському морі в результаті переслідування російськими прикордонниками потонув баркас з українськими рибаками. Чотири люди загинули, одному вдалося врятуватися.

Раніше сьогодні ГПУ звернулася до РФ з вимогою допитати свідків щодо інциденту з українськими рибалками в Азовському морі.