ua en ru

Неузгоджену позицію у проекті про антикорупційний суд розглянуть у сесійній залі, - Парубій

Неузгоджену позицію у проекті про антикорупційний суд розглянуть у сесійній залі, - Парубій Фото: Андрій Парубій (РБК-Україна)

Спікер запропонував розгляд неузгодженої позиції безпосередньо перед голосуванням

Депутати Верховної ради приймуть рішення по неузгодженій позиції у законопроекті про Вищий антикорупційний суд щодо повноважень громадської ради міжнародних експертів під час розгляду у сесійній залі. Про це заявив голова ВР Андрій Парубій з трибуни парламенту, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми переходимо до наступного проекту "Про вищий антикорупційний суд". Я проінформую про хід розгляду. Під час наших консультацій зі спеціалістами Венеціанської комісії ми змогли узгодити 13 з 14 позицій. Ми не змогли влагодити всі правки", - заявив Парубій.

За його словами, остання неузгоджена поправка буде винесена на голосування на розсуд парламенту.

"Пропозиція до народних депутатів, щоб всі позиції - на розсуд залу ми розглянули на завершення, тобто, перед голосування. Щоб ми спочатку пройшли всі узгоджені позиції", - наголосив спікер.

Нагадаємо, у Раді в середу ввечері, 23 травня, планують провести черговий раунд переговорів з представниками Міжнародного валютного фонду (МВФ) з приводу спірних норм законопроекту про Вищий антикорупційний суд.