ua en ru

У Непалі з гори зняли тіла 9 загиблих альпіністів

У Непалі з гори зняли тіла 9 загиблих альпіністів Ілюстративне фото (The Asian Age)

Група загинула внаслідок снігового шторму

У Непалі з гори Гур'я зняли тіла дев'яти загиблих альпіністів, які загинули 12 жовтня. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на BBC.

Як повідомляється, група планувала підкорити вершину висотою 7,2 км у гімалайському масиві Аннапурна. На висоті 3,5 км вони влаштували табір на ночівлю. Однак у п'ятницю, 12 жовтня, на табір налетів сніговий шторм, внаслідок якого вся група загинула. Тіла з численними переломами і травмами голови рятувальники виявили у різних місцях табору в радіусі 500 м.

Зазначається, що група складалася з 5 південнокорейців та 4 місцевих гідів. Лідером групи був досвідчений альпініст Кім Чан Хо, якому вдалося піднятися на 14 найвищих вершин світу без кисневого спорядження. Це найбільша група альпіністів, яка загинула у Непалі за останні два роки.

Слідство має встановити всі обставини загибелі групи.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Непалі внаслідок снігового шторму на горі Гур’я-Гімал загинули щонайменше восьмеро альпіністів.

Раніше РБК-Україна повідомляло, що у серпні у французьких Альпах загинули троє альпіністів.

Інцидент стався у районі лінії гірських вершин Міаж на висоті близько 3600 метрів. У префектурі Шамоні-Мон-Блан повідомили, що люди загинули після того, як альпіністські болти, які використовувала пов’язана однією мотузкою група, почали відкручуватися.