ua en ru

У німецькому Хемніці сталися заворушення через загибель чоловіка

У німецькому Хемніці сталися заворушення через загибель чоловіка Фото: заворушення в Хемніці (скріншот відео)

Учасники мітингу проти "злочинів іноземців" кидали в поліцейських пляшки і влаштували бійку

У Німеччині у центрі міста Хемніц (Саксонія) близько 800 осіб провели 26 серпня мітинг і ходу через загибель 35-річного чоловіка в ніч на неділю в результаті бійки кількох людей різних національностей. Про це повідомила місцева поліція, передає DW.

Як повідомляє видання, чоловік помер у лікарні в результаті ножових поранень.

За даними місцевих ЗМІ, під час акції з натовпу кидали в поліцейських пляшки, її учасники влаштували бійку з правоохоронцями.

Воночас у міській поліції не підтвердили та не спростували повідомлення про напади протестувальників на мігрантів, зазначивши, що "безсумнівно був контакт" між демонстрантами та особами, непричетними до акції.

Spiegel повідомила, що праві радикали, в тому числі місцеві футбольні фанати, в інтернеті на сторінках кількох правих угруповань закликали зібратися біля пам'ятника Карлу Марксу в центрі міста і виступити "проти злочинів, скоєних іноземцями", але протягом дня у неділю ці сторінки були видалені.

Нагадаємо, у Франції під час святкування перемоги французької збірної на Чемпіонаті світу з футболу в ряді міст були зафіксовані заворушення, зокрема, в Парижі близько 30 молодих людей влаштували погром.