ua en ru

Німецькі спецслужби попередили масштабний теракт

Німецькі спецслужби попередили масштабний теракт Ілюстративне фото (facebook.com/BundespolizeiKarriere)

"Ісламська держава" готувала теракт на музичному фестивалі

Спецслужби Німеччини попередили масштабний теракт, який планувало здійснити угруповання "Ісламська держава". Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на DW.

Повідомляється, що кримінальну справу про підготовку теракту було відкрито в жовтні 2016 року. За даними спецслужб, до країни мали в'їхати три групи терористів і здійснити напад на один з музичних фестивалів.

За словами генпрокурора Петера Франка, деякі з потенційних злочинців ще розшукуються. У той же час повідомляється, що ключову роль у теракті повинна була зіграти подружня пара з Німеччини, яка в 2015 році приєдналася до ІД.

За даними слідства, німецька громадянка, перебуваючи в сирійській Рацці, намагалася знайти в Німеччині жінок, готових вийти заміж за потенційних терористів. Проте одна з завербованих працювала на Федеральне відомство з охорони конституції.

Плани терористів порушили дії слідчих і ослаблення "Ісламської держави". З осені 2017 року згадана подружня пара знаходиться в курдських тюрмах на півночі Сирії. Чоловік в інтерв'ю ЗМІ заявляв, що намагався "вийти зі справи", дізнавшись подробиці планів терористів.

Нагадаємо, раніше Данія вирішила продовжити контроль на кордоні з Німеччиною через терористичну загрозу.

На початку жовтня в Ірані заявили про ліквідацію 40 лідерів ІД під час ракетного удару по Сирії.