ua en ru

Німецька авіакомпанія скасувала вже близько 200 рейсів через раптову масову хворобу пілотів

Німецька авіакомпанія скасувала вже близько 200 рейсів через раптову масову хворобу пілотів Фото: Air Berlin (wikimedia.org Johannes)

У німецькій авіакомпанії Air Berlin раптово захворіли близько 150 пілотів

Німецька авіакомпанія Air Berlin скасувала вже близько 200 рейсів через раптову масову хворобу пілотів. Про це повідомляє DW.

"Протягом двох останніх днів німецький авіаперевізник змушений був скасувати до 200 рейсів. Це сталося через те, що близько 150 пілотів авіакомпанії повідомили про хворобу і не вийшли на роботу", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, на думку експертів, мова йде про неоголошений страйк, які в Німеччині вважаються незаконними. Як і днем раніше, близько 150 пілотів компанії повідомили про свою хворобу і, відповідно, не вийшли на роботу.

Так, лише 12 вересня було скасовано понад 100 рейсів Air Berlin, що торкнулося близько 12 тис. пасажирів. За 2 дні було скасовано близько 200 рейсів.

Наголошується, що в авіакомпанії висловили надію на те, що вже в четвер, 14 вересня, вона зможе повернутися до нормальної роботи, так як кількість пілотів, які "хворіють", вже пішла на спад, вони повідомляють про "одужання" і готовність вийти на роботу.

Масова "хвороба" пілотів авіаперевізника спалахнула за кілька днів до кінцевого терміну (15 вересня) для потенційних інвесторів щодо подачі заявок на покупку активів Air Berlin.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що німецька авіакомпанія Air Berlin скасувала близько 70 рейсів. Причиною стало "нетипово велика кількість повідомлень про хвороби" від пілотів.