ua en ru

Німецька авіакомпанія скасувала десятки рейсів через масову раптову хворобу пілотів

Німецька авіакомпанія скасувала десятки рейсів через масову раптову хворобу пілотів Фото: Air Berlin (flickr.com Aero Icarus)

Air Berlin скасував близько 70 авіарейсів

Німецька авіакомпанія Air Berlin скасувала десятки авіарейсів через масову раптовоу хворобу пілотів. Про це повідомляє DW.

"Air Berlin скасовує близько 70 рейсів у вівторок, 12 вересня 2017 року. Причиною стала "нетипово велика кількість повідомлень про хворобу" від пілотів", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, скасування рейсів торкнулися аеропортів в Берліні, Дюссельдорфі, Гамбурзі та Кельні. В авіакомпанії запевнили, що пасажирам запропонують "кращі альтернативні рейси".

Відзначається, що жодна профспілка не заявляла про офіційний страйк, проте місцеві ЗМІ раніше попереджали про можливий "бунт пілотів" через суперечку про можливий їхній перехід до потенційної компанії-покупця Air Berlin.

Так, авіакомпанія TUIfly, в 2016 році також була змушена скасовувати рейси через те, що багато пілотів одночасно повідомили про проблеми зі здоров'ям. Їхня профспілка тоді заявила, що пілотів турбував ризик скорочення персоналу і урізання зарплат.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Європейська комісія дозволила видати Федеративній республіці Німеччина державний кредит збанкрутілої німецької авіакомпанії Air Berlin в 150 млн євро.