ua en ru

Невідомий погрожував генконсульству РФ у Харкові терактом, вимагаючи звільнення української льотчиці Савченко

Невідомий погрожував генконсульству Російської Федерації у Харкові терористичним актом, таким чином вимагаючи звільнення української льотчиці Надії Савченко.

Невідомий погрожував генконсульству Російської Федерації у Харкові терористичним актом, таким чином вимагаючи звільнення української льотчиці Надії Савченко. Про це повідомляє прес-служба ГУМВС України в Харківській області.

"Близько 11:00 до установи зателефонувала невідома особа з вимогами негайного звільнення заарештованої російським судом військовослужбовця збройних сил України Надії Савченко. В іншому випадку зловмисник пообіцяв влаштувати на території констульства терористичний акт", - йдеться в повідомленні.

Після отримання даної інформації на місце події терміново виїхали керівництво обласного та міського управлінь міліції, оперативні підрозділи, слідчо-оперативна група Київського РВ, експерти, вибухотехнічна та кінологічна служби міліції.

Як зазначають в МВС, від евакуації працівники консульства відмовилися, але й роботі правоохоронців не заважали. Працівники міліції ретельно обстежили приміщення установи, але жодних вибухових пристроїв не виявили.

Дана подія внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 5 років тюремного ув'язнення.

"Наразі міліція Харкова здійснює усі необхідні заходи з метою встановлення особи, яка наважилася вчинити таку провокацію", - йдеться в повідомленні.

Зазначимо, сьогодні суд Воронежа (Росія) виніс рішення залишити під арештом українську льотчицю Надію Савченко як мінімум до кінця серпня 2014 р.

Савченко звинувачують у причетності до вбивства журналістів ВГТРК.

Слідчий комітет РФ стверджує, що українську льотчицю затримали в Росії, куди вона в'їхала під виглядом біженки. Хоча раніше повідомлялося, що ще в кінці червня Савченко потрапила в полон до сепаратистам у Луганській області.