ua en ru

Невідомі кинули гранату у двір офісу газети в Кіровоградській обл

Невідомі кинули гранату у двір офісу газети в Кіровоградській обл Фото: невідомі кинули гранату у двір офісу газети в Кіровоградській обл

Під час вибуху редактор газети знаходився в будинку, він не постраждав

У двір офісу газети "За нашу Перемогу" в Олександрії Кіровоградської обл. сьогодні, 13 жовтня 2015 року, невідомі кинули гранату. Про це повідомляє місцеве видання "Моя Олександрія".

"Як повідомив редактор видання Борис Логвінов, вибух стався в 4:05 ранку. Осколками розбиті 16 стекол, пошкоджено стіни, обгоріла тротуарна плитка біля хвіртки, куди впала граната", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, під час вибуху Логвинов знаходився в будинку, він не постраждав.

"Через 45 хвилин після виклику на місце події прибула міліція, а потім вибухотехніки з Кіровограда. При огляді місця події, за словами Логвинова, була виявлена ​​ручка від гранати імовірно системи РГД-5", - йдеться в повідомленні.

Як наголошується, за однією з версій Логвинова, вибух є черговим попередженням місцевої влади, яка не терпітиме критики і викривальних матеріалів на свою адресу. Потерпілий наголошує, що до вибуху його побили невідомі.

"Отримати коментар у Степана Цапюка Моїй Олександрії не вдалося: мер не бере трубку", - наголошується в повідомленні.

Крім того, повідомляється, що Логвінов наполягає на відкритті провадження за ч. 2 ст. 171 "Переслідування журналіста за виконання професійних обов'язків, за критику, здійснюване службовою особою або групою осіб за попередньою змовою" КК України.

"Надійшло повідомлення в чергову частину Олександрійського МВ УМВС в області, що за адресою Дзержинського, 1 невідома особа застосувало вибуховий пристрій. На місці події працювали криміналісти, лабораторія, експерти-вибухотехніки. Вирішується питання про кваліфікацію даного злочину", - сказав начальник Олександрійського МВВС Олександр Кодак.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що біля будинку народного депутата Сергія Ківалова в Одесі прогримів вибух.