ua en ru

Нерухомість: наскільки доступні італійські квадратні метри

Італія - Колізей, скрипка Страдіварі, Собор святого Петра, а так само безліч інших асоціацій, що зв'язують країну, розташовану між Альпами, Середземним і Адріатичним морями. Місцеві жителі, дійсно, відрізняються особливим даром створювати найкращі об'єкти зі світу матеріальних речей. У той же час, однією з відмінних рис італійців є їх простота і невигадлива форма спілкування, яка часом, сприймається представниками інших народів як розмова на підвищених тонах.

Такі перлини держави як Рим, Венеція, Ватикан і Сан-Марино. На території Італії представлений найширший спектр умов для туризму і відпочинку, починаючи від тропічних пляжів і закінчуючи засніженими вершинами гір. Окремої уваги заслуговує архітектура, яка за найкоротший час може перемістити гостя країни у часі на 2 тисячі років тому і більше.

Аналітики і експерти розділів "нерухомість Італії" і "новини Європи" журналу інвесторів "Біржовий лідер" з'ясовували, чому Італія приваблює професійних рантьє і іноземних туристів з усіх куточків планети, ніж нерухомість Італії відрізняється від іспанської, які об'єкти користуються найбільшою популярність, і чи є можливість отримувати прибуток з оренди.

Ринок нерухомості країни своєю різноманітністю сильно не відрізняється від сусідньої Іспанії або Франції. Основну частину об'єктів, що представляють найбільший інтерес для інвесторів, становлять апартаменти, шале, особняки, вілли в прибережних регіонах, а так само таунхауси, замки, острови. Основою поділу нерухомості Італії на групи може служити їх розташування в різних регіонах, - коментує керівник проекту нерухомість в Іспанії (www.kvartira.es) Олена Гольцова (Elena Гольцова).

1. Нерухомість Італії, Ломбардія. Вартість 1 кв. м у Венеції, наприклад - в середньому 3100 євро. Найдешевше житло розташоване в Катанні - 1415 євро за кв. м. Ціни, як і скрізь, залежать від місця розташування. Приміром, Ломбардія є самим жвавим регіоном в Італії з адміністративним центром в Мілані. Його географічне положення є одним з самих зручних в країні. Розгалужена транспортна система дозволяє в лічені години дістатися як до спекотних південних берегів, так і до засніжених вершин альпійських гір, крім цього, тут розташовані красиві італійські озера.

2. Нерухомість Сардинії - приблизна вартість 1 кв. м 2800 євро. становить один з представників острівній частині держави відома як виключно екологічно чистий регіон, що володіє прекрасною сонячною погодою близько 300 днів в році. Постійний попит на об'єкти житлової нерухомості з боку заможних громадян Італії та багатьох інших країн, у число яких входять зірки шоу-бізнесу та кіно, політики і олігархи призводить до того, що практично вся нерухомість на острові орієнтована на «товстий гаманець». Крім цього, рівень цін підтримується відсутністю вільного місця для забудови, так як місцеві влади сильно стурбовані станом тутешньої незайманої природи і не дозволяють скорочувати займані нею площі.

3. Нерухомість Калабрії є унікальним куточком Італії, куточком її можна назвати не випадково - це саме "носок" відомого італійського чобота. В силу того, що регіон є найменше порушених сучасною цивілізацією, його довгострокова перспектива доволі оптимістична. Калабрія омивається Іонічним і Тірренським морями, що разом з висотою до 300 метрів над рівнем моря робить клімат регіону дуже м'яким і вологим.