ua en ru

Нерухомість - 2013р: чи врятує бункер від "Кінця Світу"

Людство пережило чергову фатальну дату 21 грудня 2012-го року. Напевно, немає в розвинених країнах світу людини, який би не знав, що жерці цивілізації майя передбачили «коней світу» саме в цей день. З-за одного з відкриттів археологів, яка набула широкого розголосу, у світовому інформаційному просторі піднялася справжня буря, обговорення того, яким способом буде припинено існування людства, скільки залишиться в живих, а головним питанням стало те, як потрапити в їх число.

Найзаповзятливіші інженери і архітектори, розуміючи всю складність наближається проблеми, запропонували людству просте, але не дуже доступне рішення. Вже за кілька років до прогнозованої дати, у вільному продажу з'явився незвичний вид нерухомості під назвою бункер, представники якого раніше будувалися тільки для державних оборонних цілей і на приватному рівні не продавалися. Найцікавіше, що зазначений вид об'єктів нерухомості швидко знайшов свою нішу на ринку і почав користуватися попитом. Безліч іменитих зірок шоу бізнесу (Алла Пугачова, Микола Басков, Крістіна Орбакайте, ін.) та естради, успішних підприємців, політиків, олігархів, а так само представників творчої еліти, які можуть собі дозволити придбати підземна споруда за кілька сотень тисяч або мільйонів доларів США, зробили це напередодні «кінця світу».

Що представляє з себе підземний бункер, чи стане він новим трендом в 2013 році, і витіснить з ринку більш популярну нерухомість: пентхауси, вілли, особняки, замки, таунхауси, шале та ін. нерухомість, розбиралися аналітики і експерти розділів "нерухомість Іспанії і "новини Європи" журналу інвесторів "Біржовий лідер".

Бункер. Характеристики та призначення нового житла 2013р.

Типовий бункер являє собою залізобетонну споруду, що розташована під землею на глибині, що дозволяє протидіяти вражаючих факторів ядерного вибуху, і забезпечене системами автономного життєзабезпечення. Бункера, які будувалися і використовувалися в основному у військових цілях, тепер це набувають дещо іншого значення. Захисні споруди, про яких піде мова, являють собою шикарні апартаменти, які побудовані всередині звичайного бункера.

Справа в тому, що заможні громадяни, які набувають подібні об'єкти, не звикли жити в спартанських умовах, тому, сучасним інженерам і архітекторам довелося переробляти свої проекти, згідно з вимогами замовників. Отже, основними вимогами до сучасного бункера, який повинен буде забезпечити безпеку сім'ї олігарха в разі «кінця світу» належать:

- здатність захистити власника від зовнішнього механічного впливу (вибухи, падіння метеоритів, рух тектонічних плит, урагани та багато іншого);

- захист від радіоактивного випромінювання;

- стійкість до термічного впливу (розпечена лава, вибухи, пожежі);

- захист від електромагнітного випромінювання (спалахи на Сонці, електромагнітний імпульс);

- повна водонепроникність і герметичність (всесвітній потоп, отруйні гази в атмосфері);

- наявність всіх можливих засобів зв'язку (ТВ, інтернет, мобільний телефон тощо);

- автономне електропостачання, водопостачання, каналізація, система регенерації та фільтрації повітря;

- комфортний інтер'єр в обраному замовником стилі, плюс розважальний комплекс (домашній кінотеатр, ігри, книги та багато іншого).