ua en ru

Остаточного рішення щодо долі банку "Надра" не ухвалив ще ні НБУ, ні Кабмін, - І.Уманський.

Остаточного рішення щодо долі банку "Надра" не ухвалив ще ні Національний банк України, ні Кабмін. Про це журналістам повідомив в.о. міністра фінансів Ігор Уманський, передає кореспондент РБК-Україна. "Нібито на 15:00 знову збирають правління (НБУ)", - сказав І.Уманський.

Відзначимо, І.Уманський сьогодні також повідомив, що Кабмін може скасувати своє рішення про передачу внесків і активів банку «Надра» в «Родовід банк». За його словами, уряду необхідно «скасувати ухвалу №1430 від 23 грудня 2009 р. щодо ситуації по банку «Надра». «Шановна Юліє Володимирівно, я як раз хочу запропонувати скасувати рішення уряду, яким ми пропонували врегулювати ситуацію навколо банку «Надра» шляхом передачі активів і пасивів до банку «Родовід» з огляду на ті рішення, які вчора були прийняті НБУ і на той розгляд, який зараз відбувається на правлінні банку «Надра». Пізніше я доповім», - звернувся І.Уманський до прем'єр-міністра Юлії Тимошенко на відкритті засідання Кабміну.

В свою чергу Ю.Тимошенко зазначила, що уряд підтримуватиме ідею переведення вкладників банку «Надра» в «Родовід Банк». «Ми будемо добиватися у Нацбанку, щоб вкладників «Надра», яким не повертають депозити, перевели до «Родовід банку» і повернули їм вклади», - сказала вона.

Нагадаємо, Кабінет міністрів і Національний банк України спільною постановою вирішили докапіталізувати "Родовід банк" шляхом придбання акцій додаткової емісії вказаного товариства в сумі 7,5 млрд грн в обмін на облігації внутрішньої державної позики. Про це йдеться в постанові Кабміну № 1430 від 23 грудня 2009 р.

Також Кабмін приписує Міністерству фінансів разом з Національним банком забезпечити укладання ВАТ КБ "Надра" і ПАО "Родовід Банк" договору про взаємодію зазначених банків у процесі одночасного відчуження ВАТ КБ "Надра" зобов'язань по вкладах фізичних осіб та активів ПАО "Родовід Банк".