ua en ru

НБУ ще не вирішив питання про подальшу долю банку "Надра", - прес-служба банку "Надра".

Національний банк України (НБУ) ще не вирішив питання про подальшу долю банку "Надра". Про це РБК-Україна повідомили в прес-службі банку "Надра", уточнивши, що НБУ оголосив перерву в засіданні до 17:00.

Нагадаємо, 10 лютого ц.р. закінчився термін, на який в банку "Надра" було введено тимчасову адміністрацію.

Нагадаємо також, що Кабінет міністрів і Національний банк України спільною постановою вирішили докапіталізувати "Родовід банк" шляхом придбання акцій додаткової емісії в сумі 7,5 млрд грн в обмін на облігації внутрішньої державної позики. Про це сказано в постанові Кабміну № 1430 від 23 грудня 2009 р.

Кабмін наказує Міністерству фінансів спільно з Національним банком забезпечити укладання банку "Надра" і ПАТ "Родовід Банк" договору про взаємодію вказаних банків у процесі одночасного відчуження ВАТ КБ "Надра" зобов'язань за вкладами фізичних осіб і активів ПАТ "Родовід Банк".

Неврегульована заборгованість банку "Надра" складається з боргу із торгового фінансування (470 млн дол.), євробондів (175 млн дол.), українських облігацій (61 млн дол.) і заборгованості перед НБУ (922 млн дол.). Чистий збиток банку "Надра" за 2009 р. склав 1363,775 млн грн. За інформацією фінустанови, адміністративні й інші витрати склали 907 млн 544 тис. грн.