ua en ru

НБУ уточнив, які банки відносяться до групи іноземних

НБУ уточнив, які банки відносяться до групи іноземних Фото: Національний банк України

Після оновлення критеріїв, група розширилася на 6 банків

Національний банк України (НБУ) розширив критерії визначення банків, які відносяться до іноземних банківських груп. Зокрема, комітет з питань нагляду і регулювання діяльності банків, нагляду (оверсайта) платіжних систем вніс зміни до рішення № 657 від 31 грудня 2015 року, повідомляється на офіційному сайті регулятора.

У повідомленні говориться, що до банків іноземних банківських груп додатково віднесено 6 наступних фінустанов: ПАТ "Альфа-банк", ПАТ "Універсал банк", ПАТ "Прокредит банк", ПАТ "Неос банк", ПАТ "Ідея банк" та ПАТ "Банк Форвард".

Крім того, за даними НБУ, після оприлюднення нових критеріїв поділу банків на групи були розглянуті питання щодо практичного застосування таких підходів з користувачами статистичної звітності. З урахуванням пропозицій прийнято рішення розширити критерії таким чином, щоб угрупування більше відображало джерело походження капіталу та впроваджену в групі структуру системи корпоративного управління.

Згідно з новими критеріями, до групи "банки іноземних банківських груп" належать установи, контрольні пакети акцій яких належать іноземним банкам або іноземним фінансово-банківським групам, у власності яких є контрольний пакет акцій, як мінімум, однієї банківської установи.

Нагадаємо, на початку січня поточного року НБУ повідомив про розподіл банків на групи за новими критеріями на 2016 рік.