ua en ru

Нацтелерадіо: До переліку адаптованих телеканалів внесено сім програм і вилучено дві.

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення ухвалила рішення про розширення переліку програм, зміст яких відповідає вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення і ретрансляція яких на території України не обмежується згідно з ч. 1 ст. 42 Закону України "Про телебачення і радіомовлення". Про це повідомила на брифінгу заступник голови Нацтелерадіо Лариса Мудрак.

Мова йде про сім телеканалів: "Еврокино" (фільмопоказ), "Вопросы и ответы" (просвітницький канал), "Домашние животные" (природничий канал), "365 дней" (документалістика і публіцистика), "Психология 21" (науково-просвітницький телеканал), Universal channel (фільмопоказ дубльований російською мовою) Sci Fi channel (наукова фантастика дубльована російською мовою).

"Зміст цих каналів відповідає чинному вітчизняному законодавству та вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення", - сказала Л.Мудрак.

Було також зазначено, що два іноземні телеканали вилучені з цього переліку: це Spice та Aduit Channel. Фахівцями Національної ради під час моніторингу виявлено, що серед еротичних програм цих каналів, які вітчизняне законодавство дозволяє транслювати у нічний час, трапляються порнографічні сюжети.