ua en ru

Національні уряди стали боротися за ослаблення своїх валют

Якщо брати до уваги, що Конгрес тільки сьогодні, 27 грудня, повернувся до роботи після різдвяних свят, то нову інформацію про хід переговорів з «обриву», і їх результати, можна чекати тільки до глибокого вечора, з відкриттям американської торговельної сесії.

Крім того, президент Обама дав обіцянку політикам не обговорювати зазначені питання на вихідних. До речі, дуже правильне і своєчасне обіцянку. Вся ця інформація в сукупності дає підстави вважати що волатильність на ринках буде дуже висока, відзначають аналітики компанії «Пантеон-Фінанс».

На торгових майданчиках, де йшли торги в святкові дні, пара євро-долар показувала позитивний настрій і навіть робила спроби прорватися нагору. Пара відкрила минулі торги на позначці 1.3168 і в азіатську сесію торгувалася в межах 15 пунктів, пише «Біржовий лідер».

Звертаючись до валютної динаміці, необхідно враховувати безліч чинників. Крім позитивних очікувань, пов'язаних з впевненістю в успіх бюджетних переговорів у Сполучених Штатах, а також хороших, сприятливих перспектив європейської економіки в цілому, певну роль могла зіграти динаміка кросу з японською валютою. Адже в останні дні Абе заявив про жорстку політику ослаблення курсу ієни.

Події дня, час мск:
13:30 - фунт, готові іпотечні кредити за BBA;
17:30 - долар, заявки на допомогу з б/р;
19:00 - долар, продаж нового житла.