ua en ru

Національна асоціація ЗМІ Бразилії відмовилася від співпраці з Google

Національна асоціація засобів масової інформації Бразилії, що включає 154 провідних видання країни, вийшла зі співпраці з новинним агрегатором Google News. За словами представників об'єднання, участь у проекті не виправдовує себе: дозволяючи сервісу копіювати перші абзаци новинних повідомлень, газети не збільшують Інтернет-трафік, а, навпаки, втрачають його.

"Дозволяючи користувачам Всесвітньої павутини знайомитися з початковою частиною тексту, Google News знижує шанси того, що вони перейдуть за посиланням", - цитує президента асоціації Карлоса Фернанду Лінденберг Нету ВВС. Топ-менеджер нагадав, що співпраця з американським IT-гігантом почалася два роки тому, і накопичений досвід дозволяє зробити зобов'язувальні висновки.

В об'єднанні бразильської преси готові продовжити співпрацю з Google тільки за умови, якщо корпорація буде здійснювати виплати за використання контенту. Своєю чергою, в пошуковому сервісі вважають подібну постановку питання абсурдною.

"Google забезпечує мільярд переходів на новинні сайти по всьому світу", - нагадує один з керівників компанії Марсель Леонарді. За його словами, просити грошей у пошуковика в цій ситуації так само безглуздо, як оподатковувати таксиста, який підвозить туристів до ресторану.

Нагадаємо, 26 вересня у Бразилії був заарештований керівник місцевого відділення компанії Google Фабіо Сільва Коельо. Повідомлялося, що арешт був пов'язаний з відмовою компанії Google виконати рішення суду про видалення з YouTube ролика із критичними оцінками на адресу кандидата в мери міста Кампу-Гранді.

Читайте також: У Бразилії заарештований глава підрозділу Google