ua en ru

Нацгвардія проводить службове розслідування за фактом самогубства військового в Києві

Національна гвардія України проводить службове розслідування за фактом самогубства 22-річного військовослужбовця Нацгвардії в Києві. Про це йдеться в повідомленні прес-служби НГУ на Facebook.

"У Головному управлінні Національної гвардії України за даним фактом проводиться службове розслідування. Слідчим відділом Голосіївського РУ ГУМВС України в м. Києві відкрито кримінальне провадження", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, сьогодні близько 8:00 ранку до міліції зателефонувала жінка і повідомила, що у власній квартирі по вул. Дмитра Луценка знайшла свого сина без ознак життя.

Було встановлено, що 22-річний військовослужбовець старший солдат Андрій Горбань покінчив життя самогубством через повішення.

"Слідів насильства при огляді виявлено не було. Подія мала місце в позаслужбовий час і не пов'язане з виконанням службово-бойових завдань", - зазначили в прес-службі Нацгвардії.

В НГУ розповіли, що Андрій народився 1992 р. у Києві, проходив військову службу за контрактом у Нацгвардії в одній з військових частин Київського гарнізону. У вересні 2014 р. він повернувся із зони АТО після повернення в пункт постійної дислокації отримав статус учасника бойових дій.

"У колективі знали його як порядного і добросовісного військовослужбовця", - підкреслили в НГУ.