ua en ru

Нацгвардія спростовує інформацію щодо розстрілу військовослужбовцями НГУ хворих у госпіталі в Красному Лимані

Національна гвардія України спростовує інформацію щодо розстрілу військовослужбовцями НГУ хворих у госпіталі в Красному Лимані.

Національна гвардія України спростовує інформацію щодо розстрілу військовослужбовцями НГУ хворих у госпіталі в Красному Лимані. Про це йдеться у повідомленні прес-служби НГУ.

"У ЗМІ з'явилася інформація, розповсюджена представниками самопроголошеної Донецької народної республіки, у якій йдеться, що нібито військовослужбовці Національної гвардії України, розстріляли поранених ополченців, які перебували на лікуванні, в одному з лікувальних закладів у м. Красний Лиман. Командування НГУ категорично спростовую дану інформацію. Повідомлення такого змісту абсурдне, та не відповідає дійсності", - йдеться у повідомленні.

У НГУ наголошують, що особовий склад Національної гвардії України не перебував, та не перебуває на території м. Красний Лиман.

"Військовослужбовці НГУ професійні військові, які приймали присягу на вірність українському народу, користуються в повсякденній діяльності законами та іншими нормативно-правовими актами, та в жодному разі не використовували зброю проти мирного населення, у тому числі хворих та поранених людей", - йдеться у повідомленні.