ua en ru

Нацбанк поскаржиться в НАБ на суддів, які реанімують банк "Союз"

Нацбанк поскаржиться в НАБ на суддів, які реанімують банк "Союз"

В. о. заступника голови Національного банку (НБУ) Катерина Рожкова розповіла про підозри у змові суддів і власника банку "Союз" Сергія Дядечка. Про це вона повідомила в коментарі FinClub.

"За нашими даними, позивач подав в суд 7 однакових заяв. Коли справа потрапила до певних суддів, решта були відкликані, - розповіла вона журналісту FinClub. - Це і ряд інших порушень під час процесу викликають цілком резонні побоювання про можливість корупції. Ми найближчим часом мають намір звернутися в Національне антикорупційне бюро (НАБУ) з проханням перевірити наші підозри".


Видання нагадує, що минулого тижня НБУ повторно програв суд у справі про законність ліквідації банку "Союз", який "систематично порушував законодавство в сфері фінансового моніторингу". При цьому, за даними видання, банк протягом декількох років перешкоджав перевіркам НБУ і вже чотири місяці просто не пускає ліквідатора.

"У нас багато питань до рішення адмінсуду по банку "Союз". Банк не дав провести інспектування НБУ і досі не пустив до приміщення представника Фонду гарантування вкладів - а в цей час судді пропонують повернути його на ринок. Природно, ми подамо апеляцію", — сказала Катерина Рожкова, коментуючи останнє рішення суду.

Наголошується, що Сергій Дядечко не приховує наміру далі перешкоджати діям НБУ та ФГВФО, не визнаючи їх законними. "Якщо Нацбанк десять разів буде приймати рішення про ліквідацію, ми десять разів будемо оскаржувати його. Якщо потрібно буде, звернемося у Європейський суд", – сказав він FinClub.