ua en ru

НАТО закликав Росію відвести війська і утриматися від вторгнення на територію України

НАТО закликав Росію відвести війська в місця постійної дислокації і утриматися від вторгнення на територію України.

НАТО закликав Росію відвести війська в місця постійної дислокації і утриматися від вторгнення на територію України. Про це заявив генсекретар НАТО Андрес Фог Расмуссен в ході брифінгу, який транслювався на сайті НАТО.

Расмуссен висловив "велику стурбованість" у зв'язку з останніми подіями в Криму, зазначивши, що дії РФ "суперечать міжнародним договорам".

"Росія повинна поважати свої зобов'язання, поважати принципи ОБСЄ, повернути свої війська на бази і утриматися від будь-якого вторгнення на територію України", - заявив Расмуссен.

Водночас він відзначив важливість всебічного політичного процесу в Україні, який би ґрунтувався на демократії, дотриманні прав людини та національних меншин.

"НАТО продовжує підтримувати право народу України самому визначати своє майбутнє. НАТО буде підтримувати Україну, як свого важливого партнера, так само як і принципи міжнародного права", - підсумував генсек НАТО.

Він також допустив можливість скликання Північно-атлантичної ради у зв'язку з подіями в Україні. За його словами, "багато хто з членів ради вже звернулися з такими ініціативами".