ua en ru

"Наш край" вимагає від Кабміну створити умови для вакцинації від кору нещеплених 50% українців

"Наш край" вимагає від Кабміну створити умови для вакцинації від кору нещеплених 50% українців Фото: Олександр Мазурчак (mayorsclub.org.ua)

За словами Мазурчака, необхідно негайно вакцинувати ще 50% населення

Партія "Наш край" вимагає від уряду негайно вжити превентивні та протиепідемічні заходи для запобігання подальшого розповсюдження кору. Про це йдеться у зверненні, яке направив співголова партії Олександр Мазурчак в Кабмін, передає прес-служба політсили.

За його словами, для ефективної боротьби з захворюванням, необхідно негайно вакцинувати ще 50% населення.

"На сьогодні спалах кору офіційно зафіксовано в Київській, Одеській та Запорізькій областях. Хворіє понад 200 осіб, 5 летальних випадків. За січень-листопад минулого року зафіксовано 3382 хворих – це 43,3 рази більше, ніж у минулому році. Вакцинація – єдиний шлях боротьби з захворюванням. Сьогодні вакциновано лише 45%, а щоб зупинити спалах, потрібно вакцинувати ще 50% українців. Уряд має негайно вжити превентивні та протиепідемічні заходи для запобігання подальшого розповсюдження кору", – зазначив Мазурчак.

Він додав, що "істерію" навколо поширення захворювання "підігріває мовчазна позиція чиновників".

"Протягом двох тижнів ситуація навколо спалахів кору продовжує підігріватися. Головним чинником її розігріву є мовчазна позиція влади. Відсутність будь-якої інформації про готовність МОЗ до локалізації спалахів і можливої епідемії, наявності достатньої кількості вакцини – все це працює на руку істерії", – упевнений Мазурчак.

За його словами, ситуація в країні зі спалахом кору свідчить про те, що уряд в черговий раз виявився не готовим до боротьби з інфекційними захворюваннями.

"Влітку ботулізм, зараз кір. Уряд в черговий раз виявився не готовим до спалахів інфекційних захворювань. Ситуація повторюється і загрожує здоров'ю та життю українців", – зазначив Мазурчак.

Він закликав владу виконувати свої прямі обов'язки і забезпечити безпеку громадянам країни від гострих інфекційних захворювань, проводячи своєчасні заходи щодо їх запобігання.

"Єдиний шлях боротьби з захворюванням – вакцинація. Влада повинна негайно перевірити стан вакцинації медичних і освітніх установ, провести роз'яснювальну роботу та прозвітувати про наявність необхідної кількості вакцини для охоплення 95% населення, а не відмовчуватися", – резюмував Мазурчак.

Як відомо, за даними МОЗ, на початок вересня 2017 року зареєстровано 1627 випадків кору. Двоє дітей в Одеській області померли. До початку грудня зареєстровано 3382 випадку захворювання.