Нардепи продовжили строк дії мораторію на відчуження гуртожитків до 2019 г

Нардепи продовжили строк дії мораторію на відчуження гуртожитків до 2019 г

Народні депутати підтримали в цілому законопроект № 1505-1 "Про внесення змін до пункту з розділу VIII Закону України "Про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків" (щодо продовження строку мораторію на відчуження гуртожитків). За відповідне рішення проголосували 313 нардепів з 226 мінімально необхідних.

Закон продовжує строк дії мораторію на відчуження гуртожитків, які відповідно до закону "Про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків" мають бути передані у власність територіальних громад - до 01 жовтня 2019 р.).

"Як ви знаєте, в Україні завершилася дія мораторію на відчуження гуртожитків, і щонайменше 500 тис. громадян які проживають зараз у гуртожитках, які належать державним підприємствам, а також в тіх, що були збудовані в радянські часи, сьогодні позбуваються права на безоплатну приватизацію своїх приміщень, в яких вони проживають. Щоб цього не допустити і щоб продовжити мораторій внесений законопроект", - заявив один з авторів законопроекту, народний депутат України від фракції "Блок Петра Порошенко" Тарас Батенко, представляючи законопроект в сесійній залі Ради.

Нагадаємо, у новому Податковому кодексі податок на нерухомість об'єднають з податком на землю.