ua en ru

Нардеп від ПР вніс на розгляд ВР законопроект про звітність відправленого у відставку уряду.

Народний депутат від Партії регіонів Володимир Яцуба вніс на розгляд Верховної Ради України проект закону №6113 "Про внесення змін до закону України "Про Кабінет міністрів України" (щодо порядку передачі справ новосформованому Кабінету міністрів України)". Законопроект зареєстрований в ВР сьогодні.

Проектом пропонується визначити особливості виконання повноважень урядом, який склав повноваження перед новообраним парламентом або перебуває у відставці; порядок здійснення контролю за використанням коштів одержаних Кабміном за період його повноважень до початку роботи новосформованого Кабінету міністрів України.

Зокрема, законопроектом пропонується доповнити ст. 18 частиною восьмою такого змісту:

"У разі відставки всього складу Кабінету міністрів України або звільнення з посади члена Кабінету міністрів України відповідно до частини другої цієї статті, відповідним міністерством готується звіт про його діяльність, використання коштів, в тому числі державного бюджету, позик, інших одержаних міністерством коштів за весь період повноважень члена Кабінету міністрів України. Такий звіт складається у десятиденний строк з дня прийняття в установленому порядку рішення про відставку Кабінету міністрів України або звільнення з посади члена Кабінету міністрів України і оприлюднюється в засобах масової інформації.

У строк, встановлений частиною першою цієї статті, Рахункова палата разом з Національним банком України із залученням, у разі потреби, відповідних державних органів готують висновок про використання відповідним міністерством коштів, в тому числі державного бюджету, позик, інших одержаних міністерством коштів за весь період повноважень члена Кабінету міністрів України.

Звіт міністерства про свою діяльність, висновок Рахункової палати та Національного банку України оприлюднюються в офіційних засобах масової інформації.

Про передачу справ звільненим з посади членом Кабінету міністрів України новопризначеному члену Кабінету міністрів України складається акт, який підписується зазначеними керівниками або особами, які виконують їх повноваження".