ua en ru

Нардепа від "Свободи" побито біля райвідділу міліції у центрі Києва

У центрі Києва побили народного депутата із фракції "Свобода" Андрія Іллєнка, а також його адвоката Сидора Кізіна. Інцидент стався поблизу Шевченківського райвідділу міліції.

У центрі Києва побили народного депутата із фракції "Свобода", члена президії ВО "Майдан" Андрія Іллєнка (на фото праворуч), а також його адвоката Сидора Кізіна (ліворуч). Інцидент стався близько 17:30 на вул. Прорізній, поблизу Шевченківського райвідділу міліції (ТВМ4), передає "5 канал".

Відповідальність за побиття Іллєнка депутати опозиційної "Батьківщини" поклали на міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка. У поширеній прес-службою партії заяві йдеться, що цей інцидент у черговий раз демонструє відсутність правоохоронної системи в Україні.

Як зазначили у прес-службі "Свободи", напад було скоєно десятком невідомих. В Іллєнка - підозра на перелом щелепи і струс мозку. У Кізіна - розсічення обличчя.

За повідомленням прес-служби ГУ МВС, відкрито кримінальне провадження за ст. 296 (хуліганство) КК України, в рамках якого потерпілий направлений для зняття побоїв у судмедекспертизу.

У Шевченківському райвідділі міліції Іллєнка допитували із приводу подій 1 січня. Кізін був присутній як адвокат парламентарія.

"Про час початку і закінчення допиту було відомо тільки слідчому. Тому є достатні підстави вважати, що саме міліція повідомила бандитам, коли свободівці будуть виходити з райвідділку", - йдеться в заяві "Свободи".

Нагадаємо, 11 грудня 2013 р. під час нічних подій на Євромайдані Іллєнко близько 03:30 був відвезений "швидкою допомогою" з-під Київської міськдержадміністрації з розбитою головою. Через кілька годин "свободівець" повідомив, що з ним все гаразд.