ua en ru

Напад на облуправління МВС у Донецьку кваліфіковано як теракт, - прокуратура

Напад озброєних бойовиків на управління Міністерства внутрішніх справ у Донецькій області кваліфіковано як теракт.

Напад озброєних бойовиків на управління Міністерства внутрішніх справ у Донецькій області кваліфіковано як теракт. Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Донецької області.

"Прокуратура Донецької області контролює хід розслідування у кримінальному провадженні за ч.3 ст.258 Кримінального Кодексу України (терористичний акт) за фактом нападу на будівлю ГУ МВС України в Донецькій області", - йдеться в повідомленні.

Згідно з повідомленням прокуратури, 1 липня група невідомих у кількості понад 100 осіб з автоматичним зброєю захопили адміністративну будівлю ГУМВС України в Донецькій області і взяла в заручники керівний склад правоохоронців.

"В результаті застосування автоматичного зброї смертельні поранення отримав оперуповноважений УБОЗ ГУ МВС в Донецькій області, 1984 року народження. З важкими пораненнями в лікувальний заклад доставлені дві співробітниці органів внутрішніх справ.
Загальна чисельність постраждалих під час нападу на будівлю міліції області встановлюється", - зазначили в прес-службі прокуратури області.

Для розслідування події створена слідчо-оперативна група, до якої увійшли співробітники СБУ, органів прокуратури і МВС. Хід досудового розслідування на особистому контролі прокурора Донецької області.