ua en ru

Напад на блокпост поблизу Слов'янська кваліфіковано як теракт

Харківська прокуратура з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері кваліфікувала напад представників "Донецької народної республіки" на блокпост українських військовослужбовців поблизу Слов'янська Донецької області як теракт.

Харківська прокуратура з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері кваліфікувала напад представників "Донецької народної республіки" на блокпост українських військовослужбовців поблизу Слов'янська Донецької області як теракт. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Генеральної прокуратури України.

"Харківською прокуратурою з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері за фактом нападу на українських військовослужбовців поблизу міста Слов'янська розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.258 (терористичний акт, що призвів до загибелі людей) Кримінального кодексу України", - йдеться в сообьщении.

Нагадаємо, 6 червня цього року в ході проведення антитерористичної операції поблизу міста Слов'янська, представники ДНР, застосувавши зброю, напали на військовослужбовців військових частин і співробітників спеціального підрозділу міліції. В результаті цього з 1 співробітників спецроти міліції загинув, а ще кілька отримали вогнепальні поранення.
В даний час поранені госпіталізовані. Триває досудове розслідування.