ua en ru

Вбивство депутата у Черкасах: поліція затримала підозрюваного

Вбивство депутата у Черкасах: поліція затримала підозрюваного Фото: поліція на місці інциденту (npu.gov.ua)

Нападник перебуває у лікарні під цілодобовим озброєним конвоєм

У Черкасах поліція затримала чоловіка, який вчинив напад на офіс ВО "Черкащани", під час якого було вбито депутата облради Сергія Гуру. Про це повідомила прес-служба Нацполіції.

Голова Нацполіції Сергій Князєв повідомив, що затриманий правоохоронцями нападник наразі перебуває у лікарні під цілодобовим озброєним конвоєм.

"Обставини, мотиви, а також те, що спонукало вказаного громадянина вчинити це правопорушення, ми з’ясуємо у найкоротший час", - додав він.

Князєв розповів, що, увірвавшись до приміщення, нападник зачинився всередині, не висуваючи жодних вимог.

Поліція оточила район, було введено в дію спеціальну операцію "Заручник".

"Почувши звуки пострілів у приміщенні, керівники операції прийняли рішення про проведення активних дій. Начальник поліції Черкащини запропонував себе в якості заручника в обмін на людей, які могли знаходитися у приміщенні. Наблизившись до вхідних дверей, де перебував озброєний злочинець, він за допомогою спецпідрозділу затримав правопорушника", - розповів Князєв.

Поліція Черкаської області проводить розслідування за ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство).

Слідчі також мають намір врахувати фактор захоплення заручників, а також додатковий епізод - встановлення "розтяжки", який кваліфікуватиметься як замах на вбивство працівників поліції.

Вбивство депутата у Черкасах: поліція затримала підозрюваногоВбивство депутата у Черкасах: поліція затримала підозрюваногоВбивство депутата у Черкасах: поліція затримала підозрюваного

Фото: на місці злочину у Черкасах

Нагадаємо, у Черкасах близько 18:00 24 травня невідомий закрився в будинку за адресою вул. Хрещатик, погрожуючи підірвати будівлю.

В результаті нападу загинув депутат обласної ради від ВО "Батьківщина", екс-заступник міського голови Черкас Сергій Гура.