ua en ru

В НАН оцінили безпечність вакцин проти коронавірусу

В НАН оцінили безпечність вакцин проти коронавірусу Фото: вакцина (РБК-Україна)

Академік Національної академії наук України Сергій Комісаренко вважає, що людям потрібно робити щеплення вакцинами від коронавірусу Pfizer, Moderna, AstraZeneca. Третя фаза клінічних випробувань продемонструвала, що ці препарати є високоефективними.

Про це Сергій Комісаренко розповів в інтерв’ю РБК-Україна.

"Навіть якщо є незначні побічні ефекти - іноді вони виникають - вони ніяким чином не можуть зрівнятися з тією шкодою й наслідками, які може принести саме захворювання COVID-19", - сказав Комісаренко.

Він також додав, що щеплення потрібно робити в присутності медичних працівників, які знають, як діяти якщо у людей є підозра на можливу гіперімунну реакцію, або алергічні прояви.

Крім того, Комісаренко вважає, що людина, яка робить щеплення із наявною хворобою COVID-19, не завдає шкоди організму.

"Вакцинація не має активізувати зараження й перебіг захворювання, тим більше тоді, коли немає його проявів", - додав академік.

Нагадаємо, головний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив, що Україна вирішила проблему зі зберіганням вакцин від коронавірусу в низьких температурах.

Також РБК-Україна писало, що в країні за минулу добу підтвердили 4 385 нових випадків коронавірусу. Це мінімум з 6 жовтня.