ua en ru

Податкова міліція України ліквідувала ОЗУ, яка займалась відмиванням коштів на суму понад 20 млн грн.

Співробітники Головного управління податкової міліції ДПА України викрили організоване злочинне угруповання, що діяло у банківсько-фінансовій сфері та займалося переведенням у тіньовий сектор економіки здебільшого бюджетних коштів, повідомляє прес-служба Державної податкової адміністрації України.

ОЗУ у складі чотирьох осіб спеціалізувалося на обслуговуванні організацій Полтавської, Харківської, Запорізької, Дніпропетровської обл. та Києва. В ході подальшої перевірки вдалося з'ясувати, що кошти були виділені з держбюджету для проведення ремонтних робіт однієї із бюджетних сфер. Однак насправді посадовці привласнили кошти та спрямували на рахунки конвертаційного центру для її легалізації. За такою ж схемою зловмисники працювали і з іншими клієнтами. Всього за час їхньої діяльності через рахунки пройшло понад 20 млн грн.

Під час обшуку податківці вилучили платіжні картки, чекові книжки, бланки, печатки фіктивних підприємств, оргтехніку, комп'ютер з системою "Клієнт-банк" та векселі на суму понад 1,8 млрд грн номіналом від 100 тис. грн до 700 млн грн.

За даним фактом порушено кримінальну справу згідно ч.2 ст.366 КК України. Тривають заходи з відшкодування збитків, завданих державі.