ua en ru

НАК "Нафтогаз" допускає підвищення середньорічної ціни газу в 2010 р. до 337 дол./тис. куб. м.

НАК "Нафтогаз України" допускає підвищення середньорічної ціни газу в наступному році до 337 дол./тис. кубометрів, а не 280 дол., як заявлялося раніше. Такі цифри компанія направила в Мінекономіки і Мінпаливенерго для підготовки макроекономічних прогнозних показників наступного року, пише «Комерсант-Україна».

Згідно з домовленостями між "Нафтогазом" і "Газпромом", ціна газу для України перераховується щокварталу по спеціальній формулі. У неї закладена базова ціна 450дол./тис. кубометрів, а також прив'язка до котирувань мазуту і газойля Platts з дев'ятимісячним запізненням. Так, в I кварталі ціна газу для України складала 360 дол./тис. кубометрів, в II - 270,95 дол./тис. кубометрів, в III - 198,34 дол./тис. кубометрів, в IV - 208 дол./тис. кубометрів. Таким чином, середньорічна ціна, виходячи з об'ємів закупівлі газу, складе 228 дол./тис. кубометрів.

Нагадаємо, як повідомив раніше прес-секретар НАК «Нафтогаз» Валентин Землянський, про конкретні цифри щодо ціни на газ говорити рано, оскільки "Газпром" ще не прислав офіційних документів з цього приводу. Як раніше заявляв голова НАК «Нафтогаз» Олег Дубина, в середині грудня можна буде говорити про конкретні цифри", - сказав В.Землянський.