ua en ru

"Нафтогаз" затвердив оцінку вартості "Укртрансгазу"

"Нафтогаз" затвердив оцінку вартості "Укртрансгазу" Фото: "Укртрансгаз" (utg.ua)

НАК затвердив оцінку вартості ПАТ "Укртрансгаз" на рівні майже 328 млрд гривень

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" затвердила оцінку вартості ПАТ "Укртрансгаз" на рівні майже 328 млрд гривень, відповідне рішення було прийнято "Нафтогазом" 12 квітня. Документ на своїй Facebook-сторінці оприлюднив заступник керівника департаменту енергоефективності "Нафтогазу" Олексій Хабатюк.

Оцінка була затверджена на підставі звіту Ernst & Young.

ТЮВ майже вгадала. Тільки з валютою помилилась ;)

Опубліковано Олексієм Хабатюком 18 квітня 2018 р.

Нагадаємо, НАК "Нафтогаз України" подав позов на ПАТ "Укртрансгаз" з вимогою стягнути майже 5,2 млрд гривень боргу за контрактом постачання природного газу для технологічних потреб газотранспортної системи.

Повідомляється, що мова йде про постачання близько 1,6 млрд кубометрів газу для технологічних потреб ГТС і послуг балансування системи в січні-квітні 2017 року. Сума даного контракту спочатку становила 13,4 млрд гривень, але остаточна сума могла змінитися в залежності від цін "Нафтогазу" і обсягів поставки. Відзначається, що в квітні минулого року Кабмін при узгодженні передачі майнових прав НАК за цим договором у забезпечення кредиту "Укрексімбанку" оцінив їх в 11,2 млрд гривень. Договір передбачав оплату газу за фактом поставки до 25 числа наступного місяця.